Celebrar uns grans jocs sostenibles

Els jocs de les illes 2020 que se celebraran a Calvià cercaran ser els més sostenibles en la gestió de recursos.

L’organització dels Jocs de les Illes 2020 s’ha reunit amb l’empresa Tirme per tal d’iniciar varis itineraris que permetin que l’esdeveniment del proper maig sigui el més sostenible possible, atracant-se així als objectius d’europa 2020 sobre sostenibilitat.

La Unió Europea, a través de les seves directives, estableix que per a una gestió adequada dels residus, que garanteixi la protecció del medi ambient, ha de fomentar-se el desenvolupament de les cridades 4R.

A cada una de les instal·lacions esportives on es realitzaran les competicions es fomentarà el desenvolupament d’aquestes 4R

Reduir Evitar la producció de residus i el seu nocividad.

Reutilitzar Reutilitzar tot el que es pugui, així s’allarga la vida dels productes i es contribuïx a disminuir la quantitat de residus.

Reciclar Certs materials continguts en els residus poden ser utilitzats com matèria primera per a la indústria, agricultura i altres usos. Amb el reciclatge estalviem recursos i disminuïm la quantitat de residus dels quals ens hem de desfer.

Recuperar Recuperar, mitjançant el tractament tèrmic dels residus, l’energia continguda en els mateixos. Amb aquest aprofitament energètic estalviem energia provinent d’altres fonts i reduïm en un 90% el volum total de residus sòlids urbans, eliminant el gran impacte visual i ambiental dels abocadors.

Entre les primeres passes que s’estan duent a terme estan la de subministrar diposits de recollida selectiva a totes les instal·lacions, instalació de fonts d’aigua i la utilització de tassons de cartró i botelles unipersonals pels esportistes.

Related posts