PRESENTADA LA XXIV EDICIÓ DE JEUX DE LES ÎLES CALVIÀ – MALLORCA 20/22

La XXIV edició dels Jeux des Îles Calvià – Mallorca 20/22, que tindrà lloc entre el 24 i el 29 de maig a diferents instal•lacions esportives del municipi de Calvià, ha estat presentada a la pista d’Atletisme de Magaluf.

Jeux des Îles és una competició esportiva internacional de cinc dies de durada amb tretze modalitats esportives (atletisme, bàsquet, futbol, gimnàstica, judo, karate, handbol, natació, tennis, tennis de taula, triatló, vela i voleibol) en què participen illes o arxipèlags d’Europa (Açores, Còrsega, Malta, Martinica, Sicília, Guaiana, Ischia i Illes Balears) amb esportistes SUB-16, i a la que enguany destaca la tornada als jocs de la delegació de les Illes Canàries.

L’Ajuntament de Calvià contribueix a la celebració de l’esdeveniment facilitant-ne les instal•lacions esportives. Aquesta edició estava prevista per a l’any 2020, però a causa del covid-19 es va ajornar. Cal assenyalar que la participació serà superior a la prevista inicialment per l’organització, fet que mostra la competició esportiva torna amb força després de l’aturada obligada a causa de la pandèmia. S’espera l’arribada d’unes 850 persones al municipi entre esportistes, familiars i equips tècnics.

Els Jeux des Îles destaquen per tenir un caràcter diferencial pel que fa al foment dels valors esportius de cordialitat i ‘fair play’, promovent així mateix la inclusió social a través de l’esport. També s’incideix en una visió mediambiental en diferents aspectes, evitant per exemple les botelles d’aigua d’un sol ús, prioritzant el consum de proximitat davant del baix preu, i ubicant els esportistes en hotels a un radi inferior a 10 km de les instal•lacions esportives per evitar transports innecessaris.

La celebració d’aquesta edició dels Jeux des Îles a Calvià és una mostra més de l’aposta de l’Ajuntament per continuar promovent l’esport com a eina de desestacionalització turística. També, a través de l’increment dels vincles entre esport i turisme, es pretén continuar aportant valor afegit a la destinació com a part de l’objectiu de reconversió turística de la zona.

A la presentació hi han assistit el president del Comitè organitzador local i membre fundador del COJI, Marcel•li Got; la tinenta de batle d’esports de l’Ajuntament, Eva Serra; i el gerent de la Fundació per a l’Esport del Govern de les Illes Balears, Pere Joan March Ballester. També hi han assistit les federacions esportives que proporcionen suport a l’esdeveniment, així com representants dels patrocinadors.

Related posts

Leave a Comment